Souvas på Tromsøya
I anledning av valentinsdagen inviterte jeg henne ut på middag. Ingen ting er som å kunne overraske med Souvas i dyp snø.
Souvas - røkt reinskav (smoked reindeer meat) - med ruccola og tyttebærrømme gjør seg veldig godt på tur. Gjerne med bålkaffe til.
Ut ytterdøra, via lysløypa, og et lite stykke inn i Hekseskogen nord for Grønnåsen på Tromsøya. Det er langt nok for å lage middag.
Litt trim før maten er alltid bra. På dette føret er truger et greit valg.
Greit å ha frue som går foran og trakker løype når man drar pulk
Siden været var litt ustadig tok vi med gapahuken. Den gjør det varmt og koselig ved bålet.
Truger og tursag. Siden vi var på øya tok vi med oss ved. Men vi lånte ei grein av et nedfallstre for å lage fundament til bålet.
Bål lagt som fyrstikkhus er lett å få fyr på, og brenner av seg selv. Med det fundamentet bør bålet holde seg flytende et par timer.
Fornøyd frue på tur. Er det mat snart?
Ja. Men først kaffe.
Terje er Souvas-kokk.
Den nye bålpanna vår gjør en veldig bra jobb. Neste gang skal vi teste sveler. ( = pancakes )
Souvas med ruccola og tyttebærrømme. Nydelig!
Etter noen timer var det på tide å gå heim. Tusen takk for fin tur i marka!